طرز شمارش نت ها

طرز شمارش نت ها در موسیقی از طریق روشی با نام ضرب گرفتن انجام می شود. ابتدا مفهوم ضرب گرفتن را با هم بیاموزیم:

ضرب گرفتن

ضرب گرفتن یعنی ضربه هایی با فاصله زمانی یکسان و منظم که به وسیله دست، پا یا مترونوم انجام می شود. دقت کنید فاصله همه ضرب ها یکسان باشد. در غیر این صورت طرز شمارش نت ها اشتباه خواهد شد. همچنین در ضرب گرفتن، ممکن است بعضی ضرب ها قوی تر باشند که در این صورت مفهوم میزان شکل میگیرد و موسیقی ما دارای وزن خواهد شد.

ارزش زمانی نت ها

شمارش نت ها بسته به اینکه هر نت چند ضرب طول می کشد متفاوت است. بعضی نت ها طولانی تر و بعضی کوتاه تر هستند. این ویژگی نت ها را اصطلاحاً “ارزش زمانی” نت ها (time value) یا “دیرند” می نامیم. دیرند یا ارزش زمانی نت ها اولاً به شکل نت و ثانیاً به وزن، “کسر میزان” یا “میزان نما”ی قطعه بستگی دارد. مثلاً اگر کسر میزان یا میزان نمای قطعه 4/4 باشد، آنگاه نت گرد 4 ضرب، نت سفید دو ضرب، سیاه یک ضرب، چنگ نیم ضرب و دولاچنگ یک چهارم ضرب خواهد بود. شکل زیر، ارزش زمانی نت ها را بر اساس عدد پایینی کسر میزان (مخرج) مشخص می کند.

طرز شمارش نت ها

طرز شمارش نت ها

حال که با مفهوم ضرب گرفتن و ارزش زمانی نت ها آشنا شدیم، به بررسی طرز شمارش نت ها می پردازیم. کافیست هنگام ضرب کرفتن، نام هر نت را به اندازه تعداد ضرب آن بکشیم. مثلا اگر نت فا به اندازه 2 ضرب طول می کشد، ضرب میگیریم و نت فا را به اندازه دو ضرب امتداد می دهیم. درمورد نت هایی که کوچکتر از یک ضرب هستند، کافیست تعداد مشخصی از نت را در یک ضرب با فاصله های مساوی جای دهیم. مثلا اگر نتی یک چهارم ضرب طول می کشد، یعنی در فاصله یک ضرب، 4 نت اجرا می کنیم.

چگونه می توانیم طرز شمارش نت ها را در کلاس موسیقی یاد بگیریم؟

برای آموزش حضوری در آموزشگاه موسیقی عرفان نادریان، کافیست فرم ثبت نام آموزشگاه را پر کرده یا با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید. کارشناسان ما راهنمایی های لازم را به شما خواهند داد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

تماس تلفنی